Dag 12: Op weg naar Arjäng boodschappen doen
Blijf op de hoogte en volg Fam.
04 Augustus 2016 | Zweden, Årjäng
We zijn nog nooit zo laat vertrokken als vandaag, pas om 10.50 uur gingen we echt op pad. Ten eerste wordt je bijna niet uit jezelf wakker in het donkere woud van Tived en daarna werden we ook nog eens aan de praat gehouden door Nederlanders, die we eerder al in het eetcafé hadden getroffen. Maar we zijn op vakantie … dus geen haast gelukkig. Het was zo’n 230 km. rijden en de temperatuur schommelde om de 20°C. We hebben inmiddels ook afgeleerd om boodschappen te doen als je ze nodig hebt. We hadden ons voorgenomen ze gewoon te doen als we een supermarkt tegenkwamen, ook al zijn we op doorreis. Zo kwamen we door de grote plaats Karlstad en dus deden Brandon en ik de nodige inkopen (cola, chips en Snickers) voor de lekkere trek. Onderweg hadden we af en toe een bui, maar vaker scheen de zon een dat was prima. Om 15 uur kwamen we aan op Camping Sommarvik in de plaats Arjäng. Een megagrote camping, voor onze maatstaven, er zijn namelijk bijna 400 plekken (inclusief huisjes). Wij hadden om een rustige plek gevraagd en we kregen een plek met een fantastisch uitzicht over het meer. De rust … met een gezin met 3 kleine kids naast ons, dat moet nog blijken. Op de camping zijn een zwembad, minigolfbaan, poolbar, restaurant, etc. En de toiletruimtes bij de receptie die slaan alles wat we gewend zijn. Het is een soort houten doolhof met allerlei deuren naar douches en wc’s. Prachtige wasbakken en er hangen zelfs föhns. We vinden het geweldig mooi. De poolbar is open tot 18 uur en daarna gaat het restaurant open. Nu vragen ze voor hetzelfde hamburger-menu gewoon 5 Euro meer in het restaurant. Belachelijk en dus besloten we om half zes in de poolbar te eten. Jammer dan, gaven ze aan, de keuken was net dicht en ze verwezen ons naar het restaurant ernaast. Nou, dan moet je net bij ons zijn: zes uur is zes uur. We zijn in de auto gestapt op zoek naar het gehucht Arjäng, waar wel pizza en kebab verkocht werd. Maar tot onze verrassing was het een klein stadje, waar het gezellig druk was op straat en waar meerdere pizzeria’s en zaten. Het restaurant van onze keus zat op een kruising en er was genoeg te zien. Wat rijden er toch veel Zweden in (gepimpte) oldtimers rond. De mannen kozen voor een pizza en ik ging voor een broodje hamburger met patat. Stukken goedkoper dan op camping en nog heerlijk ook, lekker puh! Vlakbij de auto lag ook nog een cache die we snel vonden. Terug op de camping hebben we onder het genot van een warme choco naar de ondergaande zon gekeken (en gehaakt – ben bezig met een Hollandse molen). De wifi is op de hele camping slecht, dus de komende verslagen kunnen (wat) later geplaatst worden. Helaas pindakaas. Morgen gaan we in elk geval iets doen wat Brandon graag wil … maar daarover morgen meer of overmorgen als de wifi niet meewerkt, hahaha.